Лихвообразуване

Във връзка с промените, които настъпиха по отношение на изчисляването на индекса СОФИБОР, ние от Финсити решихме да проведем информационна кампания и сравнение между различните банки в България.
По-конкретно ни се иска да обърнем внимание на някои детайли по отношение на това към какви решения се насочват различните банкови институции за тяхното лихвообразуване при ипотечните кредити на потребители.
На тази страница ще имате възможност да намерите хиперлинкове към наши статии за всяка една банка.

Имайте предвид!

Разбираме, че за много от хората, може да има доста неясни термини и всичко да изглежда доста сложно. Това е напълно разбираемо по две причини:

  1. Става въпрос за банковата терминология, която е сложна за разбиране от клиентите – и сами може да се сетите, че това е пречка за това да разберете какво влияе върху лихвата на вашия ипотечен кредит.
  2. Повечето хора няма как да са специалисти и да разбират от всичко – това е нормално и тук е нашата роля, защото ние сме на линия за отговор на всякакви въпроси, просто ни пуснете запитване.

Независимо от това, ние даваме решение на този проблем. Приветстваме ви да ни пишете без да се притеснявате, ако имате нужда от повече информация или обяснения (не се срамувайте) за промените, които е предприела вашата банка или друга банка.

Няколко насоки, в които да мислите:

  • Какъв е сегашният размер на променливия компонент на вашата банка?
  • Колко често вашата банка ще изчислява променливия компонент – всеки месец, веднъж на 6 месеца или друг вариант?
  • Вашата банка има ли „лихвен коридор?
  • Каква е историята на статистиката, която ще използва вашата банка – често ли се променя и в какъв размер?

Кликнете върху логото на дадена банка, за да прочетете повече за лихвообразуването й:

postabank-promenliv-komponent
банка дск променилив компонент
ccb ipotechni krediti
promenliv komponent bacb
lihvi investbank
International-asset-bank-lihvi