Ипотечни кредити

Как ще превърнем тегленето на ипотечен кредит в нещо лесно и приятно

Какво е това „чудо“ ипотечен кредит?

Разказана накратко и на ежедневен език формулата на ипотечния кредит е следната: „Залагаме един имот, за да вземем едни пари назаем.“

Дали ще го купуваме, строим, или просто ни трябват пари, e въпрос на конкретен сценарий. Истината е, че това често е инвестиция за цял живот и също толкова често влагаме цялото си усещане за живота в него. Реалностите на живота доста често водят мнозинството от нас до този специфичен финансов продукт, а именно така наречения ипотечен кредит.

Сложните академични писаници не са ни по вкуса, ако искате решение на проблема Ви, продължете надолу 🙂

Не може да не споменем, че и тази услуга е 

Безплатна за клиентите ни!

(нашето възнаграждение е платимо от кредитора, който и да е той!)

Имаш някои от тези проблеми?

Ето как ще ви помогнем?

Уловките в офертите за ипотечен кредит

Ще обясним всичко на разбираем език

как да изтеглим жилищен кредит възможно най-бързо

Ще ви спестим време

Най-добрите условия на ипотечен кредит с помощта на Финсити

Ще предложим най-добрите условия за вашия кредит

Колко по-лесно е с нас:

0%
договаряне на по-добра оферта
0%
по-бързо договаряне на сделка
0
ипотечни сделки

Какъв е нашият процес на работа?

Видове ипотечни кредити

Ипотечни кредити за закупуване на имот

Казват му „Целеви ипотечен кредит“, защото за приемлива цел се приема покупката на недвижим имот. Въпросният ипотечен кредит е със срок между 5 и 35 години. Процентът на финансиране е между 70 и 85% от пазарната оценка на имота, който е предмет на сделката, в зависимост от вида строителство и местоположението му (фактори, имащи пряка връзка с ликвидността на актива). За да вземе решение за финансиране на сделката, банката се нуждае от ТРИ числа! Пазарна стойност на имота, доказуем доход на кредитоискателя, и срок на кредита. Срокът на кредита може да бъде максимално, разликата между възрастта на клиента към датата на кандидатстване и датата на навършването на 70г. за мъже и 65г. за жени (минимум – 5г, максимум – 35г). Разбира се, посочените условия може да варират според банката.

Ипотечни кредити за извършване на ремонти и подобрения

И в този случай размерът на отпусканата ви сума ще зависи от пазарната стойност на имота, който служи за обезпечение, и от доходите на кандидата. Тъй като става въпрос за целеви заем, банката най-вероятно ще изиска доказателства за всички направени по ремонта разходи, затова е важно да се пазят всички фактури и касови бележки!
Срокът на ипотечните кредити за извършване на ремонти и подобрения може да варира силно, в зависимост от това колко съществени са строителните дейности, които се предприемат, и обемът на отпусканите средства. В някои случаи погасяването може да приключи след 35 години при ипотечните кредити за покупка на имот, а при други да са достатъчни само седем години. Срокът на кредитите за покупка на имот най-често е между 20 и 30 години, но понякога банките може да поставят и допълнително изискване – заемополучателят да изплати дължимото преди да е навършил опредена възраст – обикновено някъде около 60 години.

Ипотечни кредити за строителство и довършителни работи

Този вид ипотечни кредити обикновено са предназначени за новодомци, изграждащи еднофамилни къщи или довършващи жилищните си имоти. За обезпечение банката може да приеме парцела, върху който се строи, но може и да изиска за гаранция друг имот. Размерът на кредита зависи както от пазарната оценка на имота, предоставен като гаранция, така и от стойността на строителните дейности. Разбира се, и в този случай доходите на кандидата са от съществено значение.

Нецелеви ипотечни кредити

Нецеливите ипотечни кредити се наричат още потребителски ипотечни кредити или кредити за текущи нужди. За разлика от други категории жилищни кредити, в този случай банката не държи сметка за какво се използват получените средства. Този лукс обаче си има своята цена – нецелевите ипотечни кредити обикновено са с по-висока лихва и по-кратък срок на изплащане, както и с по-малък максимален размер.

Рефинансиране

Когато лихвите започват да падат, това обикновено засяга най-вече новоотпуснатите кредити и хората, които вече изплащат ипотечен заем, се питат как да се възползват от облекчените условия.
Рефинансирането е подходяща алтернатива! Потребителят може да изтегли средства, с които да погаси остатъчната главница по вече открития ипотечен кредит и таксата за предсрочното му погасяване.
Трябва да се има предвид обаче, че тази рокада не винаги се оказва изгодна, тъй като е свързана с допълнителни такси и разходи. Преди окончателното решение най-добре е потребителят да се посъветва с кредитен консултант, който да разгледа конкретния случай и да представи най-удачните варианти.

Нашите партньори:

Нашите клиенти споделят:

 • С настощята референция бих желал да изразя моите отлични впечатления от работата на г-н Иво Димитров – изпълнителен директор на ФинСити. Неговото компетентно мнение ми е било от полза в редица случаи, когато става въпрос за финансови услуги. Надежден и доверен партньор, на когото може да се разчита. Според мен „ФИНСИТИ“ е доказало за времето на своето съществуване, че заслужава доверието на клиентите си.

  Марий Апостолов
  Управляващ съдружник - Грант Торнтон ООД
 • Искам да благодаря на екипа на ФинСити и в частност на Иво Димитров за професионализма, търпението и вниманието, с което подходи към нуждата ми от ипотечен кредит. Лекотата, с която боравят с тази толкова сложна за мен материя и непринуденото сътруничество ми позволиха успешно да финализирам сделката си. Спестих много стрес, отпуска от работа заради различни документи, неприятни изненади. Бях спокоен по време на процеса и чувствах подкрепа в тази важна за мен стъпка. Определено препоръчвам FinCity заради тяхната коректност, бързина и адекватни реакции! Способните и коректни професионалисти са рядкост в почти всяка област, а те са точно такива! Благодаря ви!

  Дечко Стефанов
  Регионален мениджър EasyAds
 • „О ПЛЮС“ ЕООД е в делови отношения с фирма „ФИНСИТИ“ ООД повече от седем години. Съвместната ни работа с тях се отличава с коректност, а в тяхно лице намираме партньорско, пълно съдействие и разбиране на нашите потребности. Екипът на „ФИНСИТИ“ ООД се съобразява изцяло със специфичните изисквания, които имаме по отношение на процесите в съвместната ни работа. Отличните ни отношения, съвсем естествено, прераснаха в приятелско и същевременно професионално взаимодействие. През цялото време на нашето сътрудничество, което продължава и до днес, Иво Димитров, в качеството си на Управител, многократно ми е доказал, че е човек, на когото може да се разчита. Гореизложеното ми дава основание да препоръчам „ФИНСИТИ“ ООД като коректен и надежден партньор.

  Милен Георгиев
  Управляващ директор

Запитване за ипотечен кредит

Ние ще подготвим безплатна персонализирана оферта на база на предоставени от вас данни. Ще се свържем с вас с конкретни предложения.ФинСити ООД е регистриран администратор на лични данни по Закона за Защита на Личните Данни с регистрационен № 415649
Повече информация за това как управляваме личните ви данни тук.

Нямате време за попълване на форми?

Обадете ни се директно на телефон:

*3748