Консултация за ипотечен кредит

Как превръщаме тегленето на жилищен кредит в нещо лесно и приятно

Какво е това “чудо” ипотечен кредит?

Казано съвсем, ама съвсем простичко: “Залагаме имот, за да вземем пари назаем за да си го купим или построим.”

Дали ще го купуваме, ще го строим, или ще го заложим срещу пари в брой, e въпрос на конкретен сценарий. Истината е, че това най-често е инвестиция за цял живот и често човек влага цялото си усещане за живота си такъв, какъвто иска да бъде в него. Така или иначе, животът често ни води до този специфичен финансов продукт, а именно – Ипотечен кредит.

Сложните академични определения не са ни по вкуса. Ако просто искате да решите проблема си, продължете надолу 🙂

Не може да не споменем, че и тази услуга е 

Безплатна за клиентите ни!

(нашето възнаграждение е платимо от кредитора, който и да е той!)

Имаш някои от тези проблеми?

Как ние можем да ви помогнем?

Въоръжени с много опит и години усилена работа в сферата, ние сме насреща да решим заедно вашите предизвикателства.

Ще обясним всичко на разбираем език

Ще ви спестим време като ви предложим правилното решение

Ще предложим най-добрите условия за вашия кредит и ще имате избор

Опитът говори:

договаряне на по-добра оферта
0%
по-бързо договаряне на сделка
0%
ипотечни сделки
1000

Какъв е нашият процес на работа?

1ва стъпка
2ра стъпка
3та стъпка
Последващи

Първоначална консултация

За да ви предложим най-оптималното решение за вашия казус, трябва да знаем какъв е той и малко повече информация за вас. На тази първоначална консултация е моментът да ни споделите всякакви предпочитания, притеснения и въпроси, за да можем да ви предложим най-доброто решение за Вас! 

Събиране на оферти от банките

На този етап ключов момент е богатият ни опит и многото банки, с които работим. В зависимост от вашата ситуация и предпочитания, различните банки имат разлики в офертите и възможностите, които предлагат. Именно затова работим с над 17 банки – за да можем да ви предложим най-добрите оферти конкретно за Вас.

Избор на конретна оферта и сключване на сделка

След като имате всички оферти от различните банки е време да изберете най-подходящата за вас – стремим се да ви предложим ниска лихва и добри условия, за да направите най-добрата сделка! Ние ви помагаме с всички документи, нужни за сделката и сме с вас във всеки етап от процеса.

Последващо управление

Сключването на кредита не е финалyt на нашата работа! Стремим се винаги да разполагате с най-добрите условия по вашата сделка. Ние сме на линия да ви съдействаме за рефинансиране и промени по кредита, за да имате винаги най-добрата лихва независимо от промените в бъдеще.

Знаете ли, че има различни видове ипотечни кредити?

Видове ипотечни кредити

Ипотечни кредити за закупуване на имот

Казват му “Целеви ипотечен кредит”, защото за приемлива цел се приема покупката на недвижим имот. Въпросният ипотечен кредит е със срок между 5 и 35 години. Процентът на финансиране е между 70 и 85% от пазарната оценка на имота, който е предмет на сделката, в зависимост от вида строителство и местоположението му (фактори, имащи пряка връзка с ликвидността на актива). За да вземе решение за финансиране на сделката, банката се нуждае от ТРИ числа! Пазарна стойност на имота, доказуем доход на кредитоискателя, и срок на кредита. Срокът на кредита може да бъде максимално, разликата между възрастта на клиента към датата на кандидатстване и датата на навършването на 70г. за мъже и 65г. за жени (минимум – 5г, максимум – 35г). Разбира се, посочените условия може да варират според банката.

Ипотечни кредити за извършване на ремонти и подобрения

И в този случай размерът на отпусканата ви сума ще зависи от пазарната стойност на имота, който служи за обезпечение, и от доходите на кандидата. Тъй като става въпрос за целеви заем, банката най-вероятно ще изиска доказателства за повечето направени по ремонта разходи, затова е важно да си пазите фактурите и касовите бележки!
Много често пози кредит съпътства кредита за покупка на недвижимия имот, когато той има нужда от ремонт или давършителни работи и е при условията и срокат на първия. Може да бъде включен в договора за кредит за покупката на имота или да бъде в отделен договор.

Ипотечни кредити за строителство и довършителни работи

Този вид ипотечни кредити обикновено са предназначени за новодомци, изграждащи еднофамилни къщи или довършващи жилищните си имоти. За обезпечение банката може да приеме парцела (УПИто), върху който се строи, и ако получената срущу него сума заедно със собствените ви средства е достатъчна обекта да достигне поне Акт 14 – груб строеж, банката ще преме за обезпечение и новостоящата се сграда и ще ви финансира със средствата да го давършите до край. Често тази сметка не може да се постигне лесно и банката може и да изиска за обезпечение и друг имот. Разбира се, и в този случай размера на кредита зависи и от доходите на кредитополучателя.

Нецелеви ипотечни кредити

Нецеливите ипотечни кредити се наричат още потребителски ипотечни кредити или кредити за текущи нужди с ипотека. За разлика от други категории жилищни кредити, в този случай банката не държи сметка за какво се използват получените средства. Този лукс обаче си има своята цена – нецелевите ипотечни кредити обикновено са с по-висока лихва и по-кратък срок на изплащане, могат да имат ограничен максимален размер и по-малък процент на финансиране от пазарната стойност на предлаганото обезпечение.

Рефинансиране

Както вече сте усетили най-добрите оферти са за новоотпуснати кредити – само за НОВИ клиенти. Хората, които вече ползват ипотечен заем, трябва да внимават дали банката отразява коректно промяната в лихвените условия предвидени в договора за кредит. Това важи както при растящи, така и при намаляващи лихвени равнища. В момента сме в условията на падащи лихви и исторически най-ниските им равнища. Резонно пред “старите” клиенти стой въпроса как да се възползват от новите по-добри условия.

Рефинансирането определено е подходяща алтернатива!

Това което трябва да имете предвид, е че новия най-добър лихвен процент, респективно новата вноска е добре да “покрива” допълнителните разходи съпътстващи рефинансирането (новата ипотека и нова пазарна оценка – около 1% от размера на кредита) за 12-18 месеца. Иначе казано да си възстановите допълнителните разходи за подобен период!
При всички положения размера на платените лихви за периода на кредита ще са в хиляди левове по-малки при новите условия.
Ако всичко това ви се струва логично, но някак си сложно, значи ви е врема да се посъветвате с кредитен консултант, който да разгледа конкретните ви условия и да намери най-удачните варианти.

Нашите партньори:

Нашите клиенти споделят:

 • С настощята референция бих желал да изразя моите отлични впечатления от работата на г-н Иво Димитров – изпълнителен директор на ФинСити. Неговото компетентно мнение ми е било от полза в редица случаи, когато става въпрос за финансови услуги. Надежден и доверен партньор, на когото може да се разчита. Според мен „ФИНСИТИ“ е доказало за времето на своето съществуване, че заслужава доверието на клиентите си.

  Марий Апостолов
  Управляващ съдружник - Грант Торнтон ООД
 • Искам да благодаря на екипа на ФинСити и в частност на Иво Димитров за професионализма, търпението и вниманието, с което подходи към нуждата ми от ипотечен кредит. Лекотата, с която боравят с тази толкова сложна за мен материя и непринуденото сътруничество ми позволиха успешно да финализирам сделката си. Спестих много стрес, отпуска от работа заради различни документи, неприятни изненади. Бях спокоен по време на процеса и чувствах подкрепа в тази важна за мен стъпка. Определено препоръчвам FinCity заради тяхната коректност, бързина и адекватни реакции! Способните и коректни професионалисти са рядкост в почти всяка област, а те са точно такива! Благодаря ви!

  Дечко Стефанов
  Регионален мениджър EasyAds
 • „О ПЛЮС“ ЕООД е в делови отношения с фирма „ФИНСИТИ“ ООД повече от седем години. Съвместната ни работа с тях се отличава с коректност, а в тяхно лице намираме партньорско, пълно съдействие и разбиране на нашите потребности. Екипът на „ФИНСИТИ“ ООД се съобразява изцяло със специфичните изисквания, които имаме по отношение на процесите в съвместната ни работа. Отличните ни отношения, съвсем естествено, прераснаха в приятелско и същевременно професионално взаимодействие. През цялото време на нашето сътрудничество, което продължава и до днес, Иво Димитров, в качеството си на Управител, многократно ми е доказал, че е човек, на когото може да се разчита. Гореизложеното ми дава основание да препоръчам „ФИНСИТИ“ ООД като коректен и надежден партньор.

  Милен Георгиев
  Управляващ директор
 • Познанството ми с консултантите от ФинСити датира от много години. Доверието в такъв тип услуга е от изключително значение и тук мога да кажа, че когато имах необходимост от по-специално внимание към моята лична сделка, без колебание се обърнах към тях с молба да се заемат със задачата. Както и очаквах, ФинСити ми спестиха безценно за мен време, като поеха цялата комуникация с банката и ме търсеха само когато наистина е необходимо. Със сигурност тегленето на ипотечен кредит е в пъти по-лесно с тяхна помощ.

  Георги Калоянов
  Управляващ съдружник на СЕМПЕР ФОРТИС
 • Избрах консултантите от ФинСити, когато имах нужда от съдействие по структурирането на конкретен ипотечен кредит. Поради факта, че не разполагам с излишно свободно време вниманието, което ми обърнаха, и помощта по договарянето формата на сделката, цената и организацията на документите, се оказа много ценна за мен. Със съдействието им, процесът премина гладко и безпроблемно. Периодично бях информиран по напредъка на сделката и това напълно отговаряше на нуждите и графика ми и честно казано ми спести излишни нерви и ценно време. Спокойно мога да препоръчам кредитните консултанти на ФинСити като надеждни професионалисти.

  Красимир Николов
  ФОКС ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЧЕНЪЛС БЪЛГАРИЯ
 • Впечатленията ми от работата с кредитните консултанти от ФинСити е доста положителна. Още на ниво намиране на оферта ми спестиха доста време и ми предложиха по-добри условия от банките, в които бях питал. Те направиха всичко възможно, за да улеснят процеса по отпускането на кредита и тяхната работа значително ми помогна за по-бързото осъществяване на сделката. Мога да кажа, че се отнасят професионално и с разбиране към нуждите на клиентите си и ги препоръчвам като надежден и коректен кредитен консултант.

  Данаил Данаилов
  Член на Съвета на директорите на Спиди АД
 • Бих желал да благодаря на екипа на ФинСити. Благодарение на тяхното съдействие, успях да се сдобия с желания от мен апартамент. Хората си разбират от работата и определено успяха да ми спестят време при избора на подходяща банка и излишни нерви при процедурата по оформянето на нужните документи, които в моя случай бяха определено повече от нормалното. Лесно мога да ги препоръчам заради, професионализма, отделеното внимание и разбиране, което демонстрираха към мен.

  Кирил Долашков
  Експерт проектиране и програмиране
 • С настоящата референция, аз проф. д-р инж. Фантина Рангелова, искам да споделя своята благодарност, удовлетвореност и висока оценка към кредитната консултантска компания ”ФИНСИТИ” ООД, с която работя от 2011 година. Винаги ми е правело впечатление високата ангажираност на служителите им. Част от ангажиментите ми с Финсити са във връзка с консултиране и финансов анализ и проектни финансирания. Като председател на Българската асоциация по управление на проекти, работата ми с кредитните консултанти е била във връзка с проекти свързани с образователната сфера и различни проекти по оценка на предимно търговски обезпечения, мога да кажа, че при всички казуси те са показвали професионализъм и отговорност при изпълнение на поставените задачи.

  Проф. д-р, инж. Фантина Рангелова
  Декан катедра строителен факултет УАСГ, председател на Българската асоциация по управление на проекти
 • С тази препоръка искам искрено да благодаря на екипа в кредитно-консултантска компания ”ФинСити”, който през годините се доказа като коректен и надежден партньор при всякакъв вид кредитни консултации. ”ФинСити” определено разполага със специалисти с богат опит, които успяват да се приспособят към индивидуалните изисквания и специфичната ситуация на отделния клиент. Препоръчвам услугите на кредитните консултанти от „ФинСити“ на всеки, който иска да има надежден партньор, който се грижи за интересите му при работата с кредитиращите институции в България.

  Петя Асенова
  Директор, Информационни технологии БАЕЗ
 • В качеството си на клиент, използвал услугите им, искам да изкажа моята благодарност към кредитните консултанти от ”ФИНСИТИ” . Удовлетворен съм от коректността и точността при изпълнението на поетите ангажименти от тяхна страна. Професионалните ни отношения датират от 2008 година. Ако наистина искате процеса по теглене на кредит да се извърши правилно и качествено,”ФИНСИТИ” ще го направи без особени усилия, или поне така изглежда за неангажирания с тяхната професия клиент. От личния си опит мога да кажа, че да не използвате услугите на кредитен консултант е чиста загуба на време.

  Адв. Владислав Сергиев
  Управляващ съдружник Адвокатска кантора ШАМБАЛА

Запитване за ипотечен кредит

Ние ще подготвим безплатна персонализирана оферта на база на предоставени от вас данни. Ще се свържем с вас с конкретни предложения.

1. Данни за кредитоискателя

 • В това число всички официални доходи от трудов и граждански договори, декларирани наеми и дивиденти.

 • В това число всички РЕАЛНИ доходи от трудов и граждански договори, недекларирани наеми и други.

 • Съкредитоискател е партньор или роднина, който ще участва в кредита.

1.1 Данни за съкредитоискателя

1.1 Данни за съпруг/а

Напред →

ФинСити ООД е регистриран администратор на лични данни по Закона за Защита на Личните Данни с регистрационен № 415649
Повече информация за това как управляваме личните ви данни.

Нямате време за попълване на форми?

Обадете ни се директно на телефон:

*3748