Ипотечен кредит за българи в чужбина

Имот в България на един полет разстояние!

Възможно ли е?

Въпреки, че доходите ви не са в България

Често нашите клиенти и приятели извън България подценяват възможностите за финансиране на техните идеи в страната. Ако имате желание да закупите имот на територията на България, то това, което е добре да знаете е:

 1. Tова е напълно възможно.
 2. Ние имаме богат опит с такива казуси и имаме много успешни сделки през годините
 3. Ние ви спестяваме време, помагаме ви за документите и ви съдействаме до край!

Можете да си купите желания имот, без да отсъствате от работа и да губите време в излишни пътувания. Ще сте необходими лично само за самата сделка, след като сте одобрили предложенията, и сме събрали необходимите документи. 

Важно е също така да отбележим, че макар на тази страница да намерите по-подробна информация само за 5 държави, далеч не се ограничаваме само до тях, а работим практически без ограничения за целия свят!

Как ще ви помогнем?

 • Получавате ангажирани банкови оферти от разстояние
 • Помощ за легализиран превод на документи
 • Помагаме със събирането на нужните документи
 • Защитаваме вашите интереси

1. Англия

Ако работите на трудов договор в Англия ще Ви е нужно банково извлечение (bank statement) от заплатната Ви сметка от 6 до 12 месеца. Копие от трудовия договор и анексите към него, в които се уреждат сроковете и възнагражденията Ви. Ако сте самонаето лице (self-employed) ще Ви трябват данъчнa декларация. Повечето пъти това е формата P-60 за последните две години.

Справка за кредитното ви поведение, кредитният регистър на територията, на която живеете и работите в случая историята и опитът е показал, че когато става въпрос за Англия най-лесно и бързо се работи с Experian. Може да я извадите и онлайн. Копие от лична карта, моля да имате предвид, че на един втори етап, когато говорим за документите, които са на Английски език, това в самото начало не е необходимо, но в последващ етап, когато напреднем по сделката, тези документи ще трябва да бъдат легализирани на български език. Помощ в това отношение може да получите и от преводачите, с които работим. За ваше улеснение сме дали линкове на институциите, от които може да извадите нужните ви документи.

2. ГЕРМАНИЯ

Кратко и ясно за сънародниците, които работят и живеят на територията на Германия. Ще започнем с частната компания ШУФА, която за територията на Германия съхранява и обработва кредитното Ви досие. Тя се ползва със статут на централен кредитен регистър и може да извадите информация от нея писмено или онлайн. Службата ЕЛСТЕР е другата институция, която ще Ви е нужна. Тя поддържа информацията за данъчните Ви задължения. Формуляри и образци за тези документи може да изтеглите от сайта на Министерството на финансите, който можете да намерите по-долу. 

Останалите документи, които ще са Ви нужни са копие от трудовия Ви договор и извлечения от банковите Ви сметки (Gehaltsnachweise). Тук отново искаме да отбележим, че оказваме съдействие при заклетият превод на документите.

 • ШУФА (SCHUFA-Auskunft or Bonitätsauskunft für den Vermieter) Струва –   €29,95

Писмено – https://www.meineschufa.de/downloads/SCHUFA_Infoblatt-BA-Antrag-englisch.pdf    

Електронно –  https://bonitaetscheck.immobilienscout24.de/

3. Италия

Ще Ви трябват копие от лична карта, копие от трудов договор, извлечение от банковата сметка поне за 12 месеца, досието Ви от централния кредитен регистър на Италия и данъчни декларация, ако сте самоосигуряващо се лице. В Италия централния кредитен регистър се подържа и информация за него има в централната банка на Италия, а информацията за данъчните Ви задължения и данъчните декларации респективно се поддържа от Agenzia delle Entrate. В линковете по-долу ще можете да видите повече информация и разбира се можете да разчитате на нас за легализирания превод.

4. Нидерландия

Приликите и разликите за необходимите документи, ако сте българин живеещ и работещ на територията на Нидерландия. Документите са копие от лична карта, копие от трудов договор, извлечение от банковата сметка поне за 12 месеца. Това, което е важно и е характерно за Нидерландия е регистрацията в DGID. Тази регистрация ще Ви даде електронен достъп до повечето необходими документи и ще Ви улесни многократно живота. Ще ви е нужно и кредитното Ви досие, което да представите пред банките в България, него можете да извадите от Stichting Bureau Krediet Registratie. 

 • DGID 
 • Ако е необходима данъчна декларация, можете да си я извадите и сами. Това може да стане по електронен път от  Belastingdienst   – холандският данъчен орган.
 • Jaaropgave – документът, който предоставя информация, за предоставеното възнаграждение от работодателя за последната година.
 • Данъчни декларации:

– P form: Най-често срещана форма в Холандия за хора, които пребивават там и са работили в Холандия през цялата календарна година.
– C form: За непребиваващи в Холандия, но които получават част от дохода си там.
– W form: За самоосигуряващи се лица.

Можете да си извадите и данъчните декларации електронно след като сте се регистрирали в DGID. 

5. ИСПАНИЯ

Стандартните и необходими при всички условия и всички държави документи, които са: копие от лична карта, копие от трудов договор, извлечение от банковата сметка поне за 12 месеца важат и за Испания. За чужденците, които пребивават на територията на Испания, е необходим номер, който е еквивалентен на българското ЕГН, за да извадите и да имате достъп до необходимите документи. Централния кредитен регистър в случая много прилича на организирания в България. Той се управлява от Banco de España, централната банка на Испания. 

Друго характерно за Испания е, че удостоверението за данъци се подържа и респективно се вади от Agencia Tributaria, до която имате достъп и онлайн. Можете да намерите повече информация в линковете по-долу и да разчитате на нас за легализирания превод.

Запитване за ипотечен кредит в България с доходи от чужбина

Ние ще преговаряме от ваше име и ще имате персонализирана оферта на база на предоставени от вас данни. Ще се свържем с вас с пълна информация и конкретни предложения независимо от коя страна ни пишете.

1. Данни за кредитоискателя

 • В това число всички официални доходи от трудов и граждански договори, декларирани наеми и дивиденти.

 • В това число всички РЕАЛНИ доходи от трудов и граждански договори, недекларирани наеми и други.

 • Съкредитоискател е партньор или роднина, който ще участва в кредита.

1.1 Данни за съкредитоискателя

1.1 Данни за съпруг/а

Напред →

ФинСити ООД е регистриран администратор на лични данни по Закона за Защита на Личните Данни с регистрационен № 415649
Повече информация за това как управляваме личните ви данни.