Защо нашите консултации за ипотечен кредит са безплатни за крайния клиент?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Искам да отговоря на един въпрос на една мистерия, която витае: Как така нашата услуга е безплатна за ипотечните кредити?

Безплатна консултация за ипотечен кредит – защо?

Защото нашето възнаграждение се плаща от банката. Защо ни го плаща банката?

Защото за нея е много по-изгодно, много по-евтино да разчита на професионални консултанти, които генерират значителни обеми от сделки, отколкото да поддържа самостоятелни офиси. При това става въпрос за успешни сделки, тъй като ние предварително сме оценили възможностите и след като сме се заели с една сделка успеваемостта е почти 100% сигурна. 

Много простичко казано, ако ние генерираме десетки милиони годишно, а срещу същия обем сделки една банка поддържа 3-4-5-10 офиса.

Разходите решават (почти) всичко

Идея нямате колко е скъпо да се поддържа един банков офис. С всичките регулации и изисквания за охрана, за стъкла, за каси, за касова дейност, инкасо автомобили, заплати, сървъри – без коментар. Много е простичко – много по-евтино е за банката да разчита на професионални кредитни консултанти. Възнаграждението, което банките ни плащат, по никакъв начин не касае клиента. Това са оперативни разходи за тях.

Много по-изгодно е да ни плати комисионата, която сме си заработили, свършвайки нейната работа, като сме структурирали сделка, която гарантирано ще бъде успешна. Така спестява ресурс от търговски разходи – преки или косвени.

Законови особености

Важно е да знаем, че секторът на кредитните посредници е регулиран. Имаме закон за ипотечните кредити на потербители, както и наредби на БНБ, които на този етап достатъчно ясно определят правилата на играта. Там ясно е записано, че ипотечното консултиране е безплатно за клиента.

Защитен ли е интересът на клиента?

Цялата приказка с разходите важи за всяка банка, тъй като пък от друга страна, въпреки че работим в партньорски отношения с нея, ние всъщност защитаваме интереса на клиента. На нас ни е безразлично коя ще избере той – важното е да е правилната. Да е убеден в избора си. От нас съвета от него избора.

Няма тайни, няма изненади – тук говорим за безплатна консултация за ипотечен кредит.

Вижте списък с най-важните неща при тегленето на кредит!

Прочети също и:

  1. Това е начинът, по който ще намерим най-изгодните условия за твоя кредит
  2. Необходими документи, при кандидатстването за кредит
  3. Сега ли е най-подходящият момент да изтегля ипотечен кредит?
  4. Най-често срещаният трик, който бaнкитe прилагат, за да ти привлеkат вниманието
  5. Как банките в България образуват лихвите по своите ипотечни кредити?