Кой и защо може да бъде кредитен консултант?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Кой и защо може да бъде кредитен консултант? Макар че може би по-добрия въпрос е „защо да си кредитен консултант?“

Кой може да бъде кредитен консултант?

Като за начало може да кажем – всеки, който е имал, има или иска да има някакво отношение към финансите. Също така може да е подходящо за всеки, който има достатъчно богат социален капитал, познанстава, контакти. Всеки, който има професия, чийто синергичен ефект рано или късно може да се прояви в необходимост от кредитиране на неговите клиенти (например животозастрахователен агент) Много кратичко казано – всеки, който има желание.

Ние така или иначе ще обучим и обучаваме всички наши консултанти! Водим буквално ежедневен мониторинг на всичките ни сделки и се грижим за прогреса по всяка. Нашата практика е да минаваме през сделките на нашите партньори заедно и е въпрос на време да придобиете онези компетенции и самочувствие, за да можете да се справите сам. Това, което обещаваме е пълна подкрепа – колкото е необходимо.

Защо да си кредитен консултант?

Истината е, че кредитното консултиране е занаят. Професия не може да се прочете. Въпрос на практика и време. Това време е толкова, колкото е необходимо на всеки индивидуално. Свободата е другата голяма причина. Това особено много се оценява от бивши банкови служители, които сравняват стриктните ангажименти, условия и правила на банковия сектор със свободната практика на консултанта. Ангажиментът от гледна точка на документация, с която се сблъсква консултантът, е по-малък. Има възможност да работи с повече от една банка и в интерес на клиента, което го поставя в по-добра ситуация от психологическа гледна точка, защото е спокоен да търси най-доброто решение за клиентския профил, а не да се опитва да нагоди (доста често неизгодно за клиента) продуктите на една банка към профила на човека, който му се е доверил. 

Освен гъвкавото работно време и работата в интерес на клиента, професията кредитен консултант е страхотно „извинение“ за създаването или „осребряването“ на социалните ви контакти. Постепенното обучение и съвместната работа по сделките на новите консултанти позволява за немного дълъг период от време да се придобие качествен опит от първа ръка, който да позволи дори и на хора без опит във финансовата система да се превърнат в компетентни кредитни консултанти.

Накратко казано – струва си да пробвате, ако търсите предизвикателства 🙂