В тази публикация ще видите всички отговорите на въпроса “Защо да ползвам кредитен консултант?”. Освен това ще имате възможност и да разберете каква добавена стойнсот бихте получили от работата ви с ФинСити. Приятно четене (или гледане😁).

Защо да ползвам кредитен консултант? – Отоговори от FinCity

Без да ги подреждаме по важност (тъй като тук за всеки важността е субективна), със сигурност можем да изброим следните точки.

1. Каква е цената

Кредитната консултация за ипотечни кредити е категорично и еднозначно безплатна за нашите клиенти. Както знаете безплатен обяд няма. Обаче още веднъж споделям, че сметката и нашето възнаграждение се поема от търговските банки, които и да са те. Ние получаваме възнаграждение от банките затова, че сме свършили тяхната работа и сме довели сделката до готова структура. След като стане ясно, че сте избрали точно определената банка, структурирали сме сделката, уточнили сме и сме събрали по-голямата част от документите и прочие.

2. Най-бързият начин да получите оферта

Второ, не по важност, а по ред, е че използването на услугите на кредитния консултант, е най-бързият начин да получите конкретни, персонални и лични оферти от 1,2,3 или без значение колко на брой банки. Ако човек, нямащ опит в практиката, се нагърби със задачата сам да си търси оферти от банки, това в частния случай предполага лично да ги обиколи. Ще трябва да проведе разговор с определен банков служител, да изчака за отговор, да подсеща банките, пак да ги изчаква за отговор и накрая да получи няколко оферти.

От друга страна, за кредитния консултант и в частност за нас, целият този процес може да се случи между 24 и 48 часа. На масата ще имате персонални, лични и конкретни за вашия казус оферти. Необходима е една единствена среща, подпис за декларацията за лични данни и останалото е наша работа.

3. Най-актуалната информация свързана с търговските банки

Трети факт свързан за работата с кредитен консултант е, че бързо, много лесно и достъпно, имате най-адекватната и най-актуалната информация за работата на търговските банки. Това е особено полезноза ипотечните кредити. Защото почти всеки казус на нашите клиенти е подходящ за 1, 2 или 3 банки и неподходящ за други 1, 2 или 3 банки. Още в процеса на интервюто, идеята за това в коя банка е възможно вашия казус да бъде решен (на базата на огромния практически опит, с който разполагаме, благодарение на дългогодишната ни пракика), става ясно още на първа среща.

4. Воденето на преговори

Стигнахме и до четвъртия факт свързан с въпроса ”Защо да ползвам  кредитен консултант”. А именно – воденето на преговори. Можем да кажем, че няма по-лесен начин да водите преговори с 1, 2, 3 или ”N” на брой банки едновремнно като начин на комуникация, като отделено време и прочие. Всичките желания, които сте споделили с нашия кредитен консултант, биват предадени. За Вас изглежда супер бързо и лесно, а и това е идеята – да спестите време и да не Ви струва нищо. Идеята е нещата, свързани с Вашия казус, да се случват бързо и лесно. Нашата работа е да предадем и преведем, желанието Ви на разбираем за банката език, така както най-добре би звучало за нея.

5. Документацията, свързана с ипотечния кредит

Предимствата на работата с кредитен консултант включват и адекватната и безценна помощ за документите за ипотечен кредит. Ще дам един драстичен пример. Когато работим по ипотечен кредит за българи работещи в чужбина или на чужденци, то тогава тази помощ е безценна. Тъй като, съгласете се, не е удачно, ако живеете в чужбина и искате да изтеглите ипотечен кредит тук, да ползвате цялата си годишна отпуска. Вие няма как да знаете кое, къде и как се случва и колко време ще Ви е необходимо.

Следователно да пътувате или да се опитвате да ангажирате някой в държавата, в която работите, да набавя необходимите документи от Ваше име, респективно да се връщате N на брой пъти и прочие. Това е абсолютно излишно напрежение. Нашата задача е да сведем излишния Ви престой тук, свързан със самата сделка, до минимум. Така няма да се налага да пътувате и да трупате излишни летателни часове.

6. Защо да ползвате Финсити вижте по-долу 🙂

Защо Финсити?

Защото няма да получавате уклончиви отговори на въпросите, които се повдигат по един или друг повод. Особено когато четете офертите и ЕСИФ формулярите, които са длъжни да ви дават. Вместо това ще имате безплатно (това е друга тема, която ще спомена) цялото знание и информация на едно бюро. Безплатно за ВАС разбира се, но безплатен обяд нямаНашата комисиона се плаща от банките. Интересът ви обаче е максимално защитен (самата евродиректива работи в тази посока както и нашия закон за ипотечните кредити на потребители) и посланието е ясно – нашето възнаграждение за труда ни се плаща от търговската банка, която и да е тя.

Критики към кредитните посредници

За да сме изцяло безпристрастни трябва да отговорим на аргумента: “Вие като посредник можете да ми дадете оферти тенденциозно от няколко банки или да ме насочите към някоя конкретна, в която имате най-голям комисион”. На теория звучи възможно, но на практика нещата не стоят точно така.

Възможностите пред клиента са следните:

1. “Моли изрично за оферти от конкретни банки или от всички банки, с които работи посредникът”. – Ако посредникът откаже, просто се ориентирате към услугите на друг такъв регистриран. Вече са достатъчен брой, така че има необходимата конкурентност на пазара.

2. “Използва услугите на повече от един кредитен посредник.” – клиентите спокойно биха могли да направят проучване и да отидат при различни посредници. Да, не го препоръчваме по ред причини (за един клиент може да пита само един посредник в дадена банка, така че е възможно още с първия да блокирате много възможности).

3. “Алтернативата е самостоятелно обикаляне.” – Да, има хора, на които вие ще плащате да ви консултират и които ще се наричат “кредитни консултанти”. Разликата е, че те не могат да ви съберат оферти от различни банки. Те най-вероятно не са регистрирани в БНБ (за да съберат оферти, трябва да имат регистрация). Това означава, че дори да дават добри и компетентни съвети, тези хора не могат да преговарят от ваше име. Те не могат да събират оферти от банките вместо вас! Следователно те не могат да спестят време в първата фаза от процеса по теглене на кредит.

Спорът може да се води и по-продължително време, но в края на на краищата, можем да опровергаем всеки аргумент. Питайте ни – не ни е страх нито от критики, нито от въпроси.

С кои банки работим?

Работим с 90% от българския банков пазар. За нас е безинтересно коя точно ще изберете. За нас е важно това да е вашата банка. Да отговаря на вашето усещане за нещата. Да е банката, която ще ни даде финансово математически най-добрите условия за конкретно вашия случай – не този на съседа или някой приятел, който е много доволен от еди коя си банка.

Най-вероятно за неговия случай е била подходяща – за вашия изобщо не е задължително. Ще видим, когато се чуем. Нашият интерес е вие да получите най-добрата оферта към момента на пазара. Нашата работа се състои в това да ви спестим време, нерви, средства, стрес, каквото се сетите от това. Не е нужно да си тръгвате по-рано от работа или да закъснявате за работа, защото имате среща в еди коя си банка (4-та по ред), да уточнявате неща, които по презумпция са ясни. 

Въпросът е кой ги гледа и кой ги чете. Казано в кратце – най-добрата конкретна оферта за вас на масата сравнена с няколко други, конкретно за вас. Със сравними и адекватни условия. Това всъщност е доста важно. Например тези дни ни донесоха оферта, в която лихвеният процент беше заложен да се изчислява със Софибор… Софибор няма от средата на 2018г. Клиентът беше доста впечатлен, а просто не е имало кой да му обърне внимание. Изцепки можем да споделяме цял ден, но не е това идеята на статията.

Кратко уточнение за кредитните консултанти и различните фирми за бързи кредити

Защо не сме фирма за бързи кредити и какво правим ние?

Това, че публиката и населението е “задръстено” най-вече с реклами от фирми за бързи кредити е една друга тема. Дефект на на тази тема е, че ДА, по някаква добра причина излизаме в първите резултати в Гугъл, когато става въпрос за кредитиране. Лошата новина е, че ние НЕ сме фирма за бързи кредити! Моля Ви да четете малко по внимателно. Точно обратното, правим всичко възможно, за да Ви спасим от тях. Ние ще структурираме сделка, в която по никакъв начин няма да участва фирма за бързи кредити. Масова практика е точно обратното. да се опитаме да Ви рефинансираме, обединявайки дълга Ви в едно нормално кредитно задължение. Това се случва в нормална търговска банка и при нормални пазарни цени и условия. Нямаме нищо общо с условията на бързите кредити. За съжаление с масовите и мощни маркетингови кампании, които те прилагат.

Регистрираните небанкови финансови институции

По спомен регистрираните небанкови финансови институции (фирми за бързи кредити), са над 250. Голяма част от тях са локални и местни играчи, но за съжаление има и няколко национални. С много малко изключения съществуват и няколко изключително отговорни, но за съжаление от 250-те са не повече от 5. Ние не сме фирма за бързи кредити, моля Ви се. Това, което ние ще направим, е да Ви намерим най-добрите нормални пазарни условия, точно и единствено за Вас и в тях няма да участва финансиране от небанкова финансова институция(бързи кредити).

Обобщение

ФинСити е от най-големите и разпознаваеми, доказали се над 10 г. на пазара. Затворили сме ипотечни сделки за милиони. През годините сме доказали, че даваме всичко възможно, за да помогнем на клиентите ни. Имаме удоволствието да работим със стотици доволни клиенти. Всеки наш клиент задължително става и наш приятел, а най-добрата реклама е доволният клиент!

Ключови стъпки при жилищното кредитиране

Разберете кои са най-важните 30 неща, които трябва да знаете преди да изтеглите ипотечен кредит. Създадохме подробен НАРЪЧНИК специално за Вас!