Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fincityb/public_html/beta/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fincityb/public_html/beta/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2719

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/fincityb/public_html/beta/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3615
Последни новини за недвижимите имоти и банките! - FinCity

Последни новини за икономиката, недвижимите имоти и банките!

Ако не можете да слушате видеото със звук, тук ще намерите транскрипция

Крайно време беше да се активизираме отново, въпреки че през цялото време сме били на линия… Едва ли сме ви липсвали, но сме длъжни да продължим с информацията, която сме обещали да даваме. 🙂 Работим на пълни обороти! Животът продължава. Респективно консултираме с пълна сила. Затова и правим това включване с информация за банките както и с последни новини за недвижимите имоти и техния толкова коментиран пазар.

Последни новини за банковата система
По един или друг начин банките реагираха бързо, остро, адекватно, но временно. Думата временно беше ключова и си спазиха уговорката. Към момента абсолютно всички банки с малки изключения, но е въпрос на време вярвам, се върнаха към нормалния процес на кредитиране и към нормалните си стандартни продукти. Каквито бяха преди извънредното положение.

Последната новост буквално от вчера е, че сънародниците с доходи в чужбина, които бяха едни от първите и категорични рестрикции, вече в повечето банки, с които работим също са възстановени като продукт и могат да си купят мечтаното жилище в България.

Последни новини за финансовата система и икономиката
Добрата новина е, че забележете кризата каквато е такава, но тя не е финансова. Няма никаква прилика с 2008 в това отношение. Тогава кризата беше преди всичко финансова. Проблемите са по отношение на потреблението, респективно колелото се завърта и оттам се намаляват доходите. Казано по-просто – в момента хората не потребяват толкова поради ред причини, но основната е ситуацията с COVID-19 и политическите и последици. Респективно не влизат такива приходи във фирмите, респективно спадат доходите (освобождават се служители, намаляват се заплати и т.н.).

Обаче пари и ликвидност в системата колкото искате. Един фрапиращ пример преди и след – някой да е чул банка да е вдигнала лихвен процент по настоящия портфейл? Да е имало извънредно покачване на лихвите по вече отпуснати кредити? Не, няма да го направят и няма защо да го правят. Просто нещата са фундаментално различни и това смятам за много добра новина.

Последни новини за недвижимите имоти
Може би, последно един коментар по имотите, тъй като беше чувствителна тема. Да, в март месец, в първите седмици на шока, докато осъзнаем какво се случва и прочие имаше силен спад на търсенето. Към момента нещата са доста възстановени.

По отношение на имотите – добрите имоти са си много добре. Под “добри” визираме – качествено строителство, с добра локация най-вече. За лускозните няма смисъл дори да отваряме темата. Никога не са губили стойност, не загубиха и сега. Това, което отнема повече време е възстановяването на търсенето. То няма как да стане за ден-два, защото е много субективно. 

Банковата система по време на пандемия

Като цяло банките реагираха бързо и адекватно, но мерките си остават с временно приложение. Думата временно беше ключова и си спазиха уговорката. Към момента абсолютно всички банки с малки изключения, се върнаха към нормалния процес на кредитиране и към нормалните си стандартни продукти. Каквито бяха преди извънредното положение.

Последната новост е, че сънародниците с доходи в чужбина, които бяха едни от първите и категорични рестрикции, вече в повечето банки, с които работим също са възстановени като продукт и могат да си купят мечтаното жилище в България.

Последни новини за икономиката

Добрата новина е, че забележете кризата каквато е такава, но тя не е финансова. Няма никаква прилика с 2008 в това отношение. Тогава кризата беше преди всичко финансова. Проблемите са по отношение на потреблението, респективно колелото се завърта и оттам се намаляват доходите.

Казано по-просто – в момента хората не консумират толкова поради ред причини, но основната е ситуацията с коронавируса и политическата обстановка. Следователно не влизат такива приходи във фирмите, следователно спадат доходите (освобождават се служители, намаляват се заплати и т.н.).

Жадни за още информация?

В нашия YouTube канал ще намерите още много полезна и актуална информация

Последни новини за недвижимите имоти

Последно един коментар за пазара на имотите. Да, в март месец, в първите седмици на шока, докато осъзнаем какво се случва и прочие имаше силен спад на търсенето. Към момента нещата са доста възстановени.

По отношение на имотите – добрите имоти са си много добре. Под “добри” визираме – качествено строителство и с добра локация. За лускозните няма смисъл дори да отваряме темата. Никога не са губили стойност, не загубиха и сега. Това, което отнема повече време, е възстановяването на търсенето. То няма как да стане за ден-два, защото е много субективно. Ще даваме нови актуализации по темата скоро.