Коя е най-добрата банка?

Коя е най-добрата банка?

По въпроса “коя е най-добрата банка” винаги се е говорило много. Истината е, че отговорът е силно субективен. Тъй като това е незадоволителен отговор трябва да уточним – най-добрата банка за всеки е различна, а ако има някакво правило то е, че “за всеки влак си има пътници”. 

По какво можем да определим, коя е най-подходящата банка за НАС?

Някои банки са тясно специализирани в корпоративно банкиране, други имат традиции в малък и среден бизнес. Ако пък сте пенсионер, то конкретен брой банки имат продукти за хора на 65 години тоест за пенсионери. Ако искате ниски такси и множество клонове, банката може да е различна. Предпочитанията към лично отношение и спокойствие пък може да ви отведат в някои други банки. 

Иначе казано първо – най-добрата банка е тази, която ще ви свърши работа. Това е тази банка, в която срещате разбиране и работите с хора, които търсят решение на проблемите ви. Няма еднозначна рецепта. Например отдавна сме се убедили, че обслужването като цяло е независимо от самата банкова институция, а е на 95% следствие на конкретния служител, който е срещу нас на бюрото в офиса на банката.

Всяка една банка е добра в едно или друго

Клиентът първо трябва да помисли за своя собствен профил и нужди и след това на тази база да вземе информирано решение. Ипотечен кредит, потребителски кредит, финансиране за бизнес нужди, разплащания, кредитни карти, депозити и много други услуги (тук дори не отваряме тема за неща като обслужване в самата банка) – няма как да има банка отличник по всички показатели.

Все още много хора са едва ли не са с нагласа да се “оженят” за банката си. Това положение обаче е доста по-изгодно за банката, отколкото за клиентите й. Програмите за лоялност са доста слабо развити, ако има такива изобщо и стремежът винаги е насочен към намирането на нови клиенти, а не към задържането и обгрижването на старите. Най-много може да Ви се обадят с “щастливата” новина, че сте одобрени за даден продукт (потребителски кредит или кредитна карта най-често). Или казано иначе програмите за лоялност се изчерпват с възможността да Ви продадат още нещо. Звучи кофти, но е така.

Коя е вашата банка ще решим заедноняма нужда да я търсите сами.

Вижте нашия наръчник с най-важните неща при теглене на кредит!