Основната грешка на хората, когато имат нужда от бързи пари!

Искам да споделя мнение следната ситуация – ако пред вас стои казусът за покупката на по-скъп актив – недвижим имот, движим актив (автомобил) или друго необходимо средство, задължително трябва да се обърнете към банкови финансови институции.

Основни видове кредитиращи институции

На пазара има два вида такива – банкови и небанкови. Банковите финансови институции по средносписъчен състав са приблизително 30, а небанковите са над 200. Моля, ако нямате наистина много спешна нужда от бързи пари в рамките на размера на месечното ви възнаграждение (не повече), недейте да се обръщате към така наречените дружествата за бързи кредити. Влизането в “спиралата на бързите кредити” не води до нищо добро. В практиката ни ежедневно се срещаме с хора, които поради лекомислено отношение са си докарали един куп грижи. Те едва ли не са изпаднали в ситуация, в която живеят, за да обслужват задълженията си. 

Решението на проблема

Ако по някакво стечение на обстоятелствата сте натрупали няколко на брой такива кредити, то нека заедно, по най-бързия начин, намерим решение и да ги обединим, рефинансираме в рамките на един нормален стандартен потребителски кредит, или в зависимост от размера може да бъде универсален ипотечен и да се отървем възможно най-скоро от тях. 

Заключение

Апелираме да мислите предварително, а не “следварително”. Едва ли желаете да стигате до момент, в който се занимавате с колекторски фирми и съдилища. Управлявайте интелигентно задълженията си, а не позволявайте те да управляват вас! Не се подлъгвайте лесно по рекламните послания, когато имате нужда от “бързи пари” – “бързите кредити” е много вероятно да не са най-доброто решение.

Разбираме, че темата със “спиралата на бързите кредити” е все по-често срещана и затова решихме да поместим още един коментар по-долу, който е конкретно по темата обединяването на различните задължения. Надяваме се да е полезно 👇

Напълно задължително е да се направи обединяване на кредити, но за съжалние далеч невинаги възможно.

Виските доходи при обединяване на кредити

Няма откъде да знаете, но многото на брой кредити могат да ви изиграят лоша шега. Неписано правило е, че кредити над 12 броя са проблем. Няма никакво значение, че ги плащате безупречно или се мъчите на седмична или месечна база, да ги обслужвате изрядно и перфектно. Казуси от рода на служител в държавната администрация с много добри лични доходи и с 23 бързи кредита е пълен абсурд. Животът обаче наистина е “шарен” и може да ви постави в невероятни ситуации. Обясненията на клиентите по темата ги приемам като обяснения – не като оправдания, защото не намирам оправдание в подобно поведение. Обяснения от рода на ‘‘много бързах‘‘ е несериозно. Колкото и да сте бързали, ако вие сте с адекватен профил и с добро ЦКР, повярвайте ми, ще се справим в рамките на 24 до 48 часа. В подобни срокове работят и бързите кредити, всичко друго е несравнимо. Ако търсим сравнение, то е за бързината на реакцията.

“Спиралата на бързите кредити”

Може да забележите, че търговските банки, кредитирайки Ви потребителски, съблюдават някакви правила от рода на общата Ви експозиция. В която и да е банка, тя не трябва да надхвърля приетата към момента като някаква норма от 50 000 лева. А за фирмите за бързи кредити това, че имате 20 кредита в други 20 кредитни компании няма никакво значение. Те ще ви дадат 21-ят кредит, но знайте, че не ви правят услуга. Правят ви “мечешка” услуга, всъщност сами си я правите, след като за пореден път се обръщате към тях. Добрата заплата при много кредити не може да ви спаси от прекалено многото кредити. Истината е, че е почти невъзможно обединяването и рефинансирането след това, независимо от добрата заплата. Лошото е, че така се поставяте в абсурдни ситуации с подобен брой бързи кредити. Каквото и да е обяснението и оправданието Ви – нещата отиват все по на зле. Можете да прочетете много по темата тъй като е злободневен и ежедневен казус.

Вижте нашия наръчник с най-важните неща при тегленето на кредит!