Има ли опасност от нова криза на имотния пазар?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Здравейте,

Днес ще направя един бърз коментар по отношение цените на имотния пазар.

Да, факт е, че напоследък имаме голям брой клиенти, които не могат да си намерят адекватен имот, който да им харесва, да отговаря на очакванията за цена и прочие.

Това е така, защото разликата между цената, която продавачът търси и цената, която купувачът е готов да плати в момента е доста широка и продължава да се разширява.

Факт е, че цените на имотите изпреварващо растат, спрямо очакването на купувачите, но за проблем, за балон на цените на имотите статстически не може да се говори. Статистиката е категорична, че към момента сме далеч от цените 2007-2008-ма година. 

Европейската статистика показва, че най-голям спад на цените имаше точно в България и в Ирландия, така че категорично за проблем в това отношение не може да се говори, че поведението на имотния пазар към момента не говори за „прегряване“.

Всеки отговаря сам за себе си, всеки има различно виждане по въпроса и тъй като покупата на имот често освен чисто финансово има и много емоционално изражение, то решението е единствено и само ваше!

Ние можем да бъдем полезни по отношение на цената и финансите, а за избора отговаряте само вие.

Задължително прегледайте и:

  1. Това е начинът, по който ще намерим най-изгодните условия за твоя кредит
  2. Имаш нужда от бързи пари? НЕ ДОПУСКАЙ ТАЗИ ГРЕШКА
  3. Ето как да управляваме правилно нашите лични финанси в три точки