Сега ли е най-подходящият момент да изтегля ипотечен кредит?

Сега ли е най-подходящият момент да изтегля кредит за жилище?

Много хора се чудят дали да изтеглят кредит за жилище в момента и ние също изприказвахме много приказки за това дали сега е подходящото време за ипотечен кредит.

Отговорът според нас накратко е ДА, едва ли ще има по-подходящо време за тегленето на такъв.
Лихвите и в България са на най-ниското си ниво (в историята изобщо). Вече се появяват някои от първите “охлаждащи” индикатори от страна на БНБ, но поне в краткосрочен аспект изгодните лихви все още ще са “на масата”.

Не вземайте прибързани решения

Всичко, което казх досега важи, ако сте на етап да търсите ипотечен кредит. В никакъв случай не прибягвайте до самоцелно и необмислено задлъжняване, водени само от идеята, че сега е изгодно… Ако сте харесали, избрали или предстои да изберете желаното от вас жилище, което ще има нужда от финансиране, това е вашият момент, за да вземете най-добрата възможна цена. Доказали сме през годините, че можем да се справим с почти всеки казус.

Да, трудно е да се впишете във всички банкови изисквания. Далеч не всеки може да се похвали със самоучастие, висок доход по трудов договор, голям и коректен работодател и прочие. Това е една от причините, които правят нашата услуга изключително стойностна за клиентите. 

От коя банка да изтегля ипотечен кредит сега

Няма банка с най-добри условия. Това е и нашата мисия – да убедим хората, че “за всеки влак си има пътници” и напълно ненужно и финансово неизгодно да се “жените” за дадена банка. Този сектор трябва да обслужва вашите нужди. Вие трябва да търсите интересите си, а не да изпадате в емоционални настроения (“това е моята банка въпреки всичко”, “всички банки са лоши” и т.н.). Апелът ни е – консултирайте се с професионалисти, които да намерят най-доброто решение за вас към даден момент. Ако тази година вашата банка е ДСК, то догодина може да е някоя друга. Бъдете разумни и се възползвайте от възможностите и експертизата на професионалистите!

 

Вижте нашия наръчник с най-важните неща при теглене на кредит!