Сега ли е най-подходящият момент да изтеглите ипотечен кредит?

Ако не можете да слушате видеото със звук, тук ще намерите транскрипция

Сега ли е най-подходящият момент да изтегля кредит за жилище?

Много хора се чудят дали да изтеглят кредит за жилище в момента и ние също изприказвахме много приказки за това дали сега е подходящото време за ипотечен кредит.

Отговорът според нас накратко е ДА, едва ли ще има по-подходящо време за тегленето на такъв.
Лихвите и в България са на най-ниското си ниво (в историята изобщо). Вече се появяват някои от първите “охлаждащи” индикатори от страна на БНБ, но поне в краткосрочен аспект изгодните лихви все още ще са “на масата”.

Не вземайте прибързани решения

Всичко, което казх досега важи, ако сте на етап да търсите ипотечен кредит. В никакъв случай не прибягвайте до самоцелно и необмислено задлъжняване, водени само от идеята, че сега е изгодно… Ако сте харесали, избрали или предстои да изберете желаното от вас жилище, което ще има нужда от финансиране, това е вашият момент, за да вземете най-добрата възможна цена. Доказали сме през годините, че можем да се справим с почти всеки казус.

Да, трудно е да се впишете във всички банкови изисквания. Далеч не всеки може да се похвали със самоучастие, висок доход по трудов договор, голям и коректен работодател и прочие. Това е една от причините, които правят нашата услуга изключително стойностна за клиентите. 

От коя банка да изтегля ипотечен кредит сега

Няма банка с най-добри условия. Това е и нашата мисия – да убедим хората, че “за всеки влак си има пътници” и напълно ненужно и финансово неизгодно да се “жените” за дадена банка. Този сектор трябва да обслужва вашите нужди. Вие трябва да търсите интересите си, а не да изпадате в емоционални настроения (“това е моята банка въпреки всичко”, “всички банки са лоши” и т.н.).

Апелът ни е – консултирайте се с професионалисти, които да намерят най-доброто решение за вас към даден момент. Ако тази година вашата банка е ДСК, то догодина може да е някоя друга. Бъдете разумни и се възползвайте от възможностите и експертизата на професионалистите!

Този житейски казус стои на дневен ред все по-актуално, независимо от турболенциите или подемите, на които е подложена икономиката на България.

Важно е да кажем, че ние не можем да дадем препоръки за всеки случай, защото всеки случай е индивидуален. Как стоят нещата по отношение на лихвените проценти и условията на банките обаче? 

Най-добрите условия в историята?

Лихвите в България са на най-ниското си историческо ниво. Да, при нас никога не е имало толкова ниски лихви. Тоест, за да го кажем най-директно – ако сте харесали, избрали или предстои да изберете желаното от вас жилище, което ще закупите с ипотечен кредит, това е вашият момент, за да вземете най-добрата възможна цена. 

Какво ще каже моята банка?

Колкото по-бързо разберете, че няма “ваша банка”, толкова по-добре. Няма банка с най-добри условия за всеки клиент. Различни банки могат да решат различни казуси в различни моменти. И това е напълно нормално и логично. Тези институции трябва да обслужват вашите нужди.

Вие трябва да защитавате интересите си, а не да се ръководите от емоционалната ви нагласа спрямо един или друг кредитор (“това е моята банка въпреки всичко”, “всички банки са лоши” и т.н.).

Апелът ни е – консултирайте се с професионалисти, които да намерят най-доброто решение за вас към даден момент. Ако тази година вашата банка е ДСК, то догодина може да е някоя друга. Бъдете разумни и се възползвайте от възможностите и експертизата на професионалистите!

Оферта за жилищен кредит?

ФинСити ще ви помогне да получите най-добрите оферти от правилните за вас банки, за да можете да направите своя информиран и аргументиран избор!