Кой е перфектният клиент за ипотечен кредит?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Както знаете далеч не всеки може да получи най-добрите условия за ипотечен кредит. Кой обаче е идеалният клиент за този продукт от гледна точка на банките?

Най-важните изисквания за кредитоискателя

Клиент със значителен доход, разбира се.  Само това обаче не е достатъчно – за да бъде максимално примамлив за банката клиентът трябва да получава доходите си по трудов договор или договор за управление. Естествено и работодателят има значение. Когато фирмата има 30-50 или повече служители профилът на клиента става още по-примамлив.

Следващо условие от голямо значение, за да бъде определен като „идеален“, е размерът на самоучастието – той трябва да е около 20% и повече, за да бъде респектирана банката. Последно, но не на последно място е важно да се отбележи, че е невъзможно да получите най-добрите условия за ипотечен кредит, ако имате лошо ЦКР* – това ще рече големи загуби по кредити през последните 5 години или още по-лошо текущи просрочия по активни кредити!

Като наистина последна точка тук може да добавим, че е кредитоискателят става окончателно неустоим за банката, ако няма данъчни задължения и е харесал адекватен за размера на кредита, ликвиден и атрактивен имот.

За да има правило, трябва да има и изключение

Идеален сценарий – и ако за такива клиенти може да бъдем ценни, спестявайки им най-вече време, нерви и пари, като осигурим най-добрата оферта за тях, то за всички останали сме направо безценни

Всички вариации на идеалния клиент, което всъщност е голямата част от клиентите и от нашата публиката, са нашия бизнес. Те най-добре разбират нашата добавена стойност.

Ако кредитният консултант може да ви бъде полезен с нещо, то е именно за да компенсира нека да ги наречем вариации. Това са всички отклонения в (добрия смисъл на думата) на идеалния профил за ипотечен кредит.

И да не забравя не на последно място консултациите ни са безплатни за клиента.

За пореден път обръщам внимание няма безплатен обяд – нашето възнаграждение се поема от търговската банка, която и да е тя. И това е законовата уредба, като това по никакъв начин не натоварва клиента. Така че вие реално получавате възможност да разберете най-добрите условия за ипотечен кредит напълно безплатно.

После ми кажете, че не можем да сме ви полезни…

*ЦКР (Централен кредитен регистър) – използва се като жаргонен термин за кредитната история на физическо или юридическо лице субект на българското право.

Кои са 30-те най-важни неща при теглене на кредит?

Задължително прегледай и: