Половинката ми е в чужбина – мога ли да изтегля ипотечен кредит в България?

На даден конкретен въпрос, ще дадем и конкретен отговор. А именно:”Съпругът/та ми е в чужбина,  мога ли да изтегля ипотечен кредит в България?. Логично, темата ипотечен кредит за роднини в чужбина става все по-актуална.

Специфика на тегленето на ипотечен кредит за роднини в чужбина

Да, естествено, че можете! Ако съпруга/та не могат да присъстват лично в сделката, то едно изрично пълномощно, заверено нотариално и през консул в държавата, в която е съпруга/та, ще свърши работа. Ако ще ползваме ипотечен кредит, във връзка за сделка за покупка на имот, то тогава ще е по-важно чии доходи ще ползваме и чии доходи ще доказваме. Ако по-голямата част от семейните доходи, с които ще кандидатстваме за ипотечен кредит са на лицето, което е в чужбина, то тогава сделката ще бъде по условията на българи с доходи в чужбина.

Други варианти

Ако пък е обратното, то тогава ще ползваме доходите на лицето, което е в България – другите ще са допълващи и респективно кредитът ще бъде по условията на ипотечните кредити за български граждани. Това е тънката, но съществена разлика. В кратце отговорът е – ДА. Има неща, които трябва да уточним и затова сме ние, за да Ви помогнем в процеса. Именно тази предварителна помощ за преговори с банките и за най-бързо и “безболезнено” събиране на необходимите документи ще Ви спести много грижи и усилия.

 

Изпратете запитване

Ние ще подготвим безплатна персонализирана оферта на база на предоставени от вас данни. Ще се свържем с вас с конкретни предложения.ФинСити ООД е регистриран администратор на лични данни по Закона за Защита на Личните Данни с регистрационен № 415649
Повече информация за това как управляваме личните ви данни тук.

Препоръчваме ви и следните

свързани статии