Социална дистанция и жилищно кредитиране – как ФинСити ще ви помогне?

Как ситуацията на социална дистанция повлия на жилищното кредитиране и работата на кредитните посредници

Покрай COVID-19 ситуацията и форсмажорно наложената ни физическа и социална дистанция много бизнеси пострадаха значително, някои и фатално. Служителите на оцелелите масово останаха да работят от къщи. Домът изведнъж се превърна в мястото, където човек прекарва почти сто процента от времето си, и това накара много хора да преосмислят представата си за техните жилища. Появи се “феноменът” – къща на всяка цена!

Пролетта на 2020г., по време на първия локдаун, се усети леко отдръпване на имотния пазар, породено от първоначалния шок и всеобщата изненада – случи ни се нещо немислимо и нечувано по тези географски ширини! Кредитирането за съвсем кратко също беше “охладено”, беше в изчакване на някакви сигнали за Кой и до Кога, и се наблюдаваше предпазливо опипване на новата среда от страна на банките. За щастие пазарът показа изключителна зрялост и банките една по една се върнаха в играта и дори отбелязаха ръстове в ипотечното кредитиране в края на годината.

Противно на първононачалните очаквания, търсенето на нов дом не само не намаля, но отново изпревари предлагането, като корекцията беше по-скоро в желанията на нашите клиенти. Най-атрактивни се оказаха по-големи жилища, засили се интересът към  имоти извън големите градове, къщи с двор и т.н.

Всички тези ограничения, колкото и да бяха изненадващи сами по себе си, не ни свариха неподготвени, а напротив. Нека ви разкажем историята за това как успяхме да съхраним доброто ниво на обслужване на нашите клиенти!

Преди две години се оказахме изправени пред следния казус: от една страна изключително забързано ежедневие, в което всеки е максимално ангажиран в личния си и професионален живот, и от друга, непрекъснато нарастващата нужда от покупката на нов дом и липсата на достатъчно свободно време за намирането и финансирането му!

Добавената стойност на новите технологии

Още тогава се запитахме каква е добавената стойност, която можем да дадем ние от ФинСити в това забързано и напрегнато ежедневие. Искахме да намерим и предложим начин на работа, с който да спестим максимално време, нерви и пари на нашите клиенти. Така се роди идеята за създаването на Платформата за работа с клиенти – CRM система, която осигурява уникална бързина, ефективност и качество на работа на нашите консултанти. Всичко това и всеки отделен казус на клиент може да се реши през и чрез единната ни система. По този начин гарантирахме нов стандарт в обслужването на клиентите ни.

Ако тогава основната цел беше да спестим време, нерви и пари на клиентите ни, то сега в тази нова и много странна ситуация, в която на пръв поглед хората разполагат с повече време, се оказа че нямат условия да излизат, да общуват и да преследват своите нужди, желания и мечти!

Дистанционната работа изведнъж се наложи от препоръчителна в силно предпочитана и ние се оказахме напълно подготвени за нея. Онова, което създадохме преди 2 години със съвсем друга идея, в момента работи повече от прекрасно в новата реалност.

Така или иначе сме готови да ви спестим мнооого време, което можете да посветите на семейството и близките за вас хора! Очакваме ви!

Оферта за жилищен кредит?

ФинСити ще ви помогне да получите най-добрите оферти от правилните за вас банки, за да можете да направите своя информиран и аргументиран избор!