Защо да вярвам на кредитен консултант?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация
Препоръчваме ви и следните

свързани статии

Днес ще споделим повече по темата – „Защо да вярвам на кредитен консултант?“. Когато разговаряте с банката, а и в комуникацията си с нас вие обикновено казвате: “Нали се срещнах с кредитния инспектор?“. Да, и тук идва първата и една от основните големи разлики.

Защо кредитен консултант?

Първо, тук трябва да уточним, че при нас не се срещате се с кредитния инспектор! Срещате се с Иво, Дидо, Георги, Атанас и т.н. Срещате се с определен човек, който по някакъв начин носи нужната емоция, носи някаква отговорност в отношението си с Вас.

Второ, за пореден път ще го кажа. Вие имате целия пазар на масата си, а не конкретна банка. Целият пазар с абсолютното безразлично отношение към това коя банка е по-симпатична. Нека го кажа така – няма такова нещо като по-симпатична банка! Има банка, която по-адекватно може да реши вашия случай, не моят, а вашия случай. За подобен тип доверие става въпрос.

За съжаление, за поредна година бих казал че, основният ни проблем е разпознаваемостта на нашата услуга. На каквито и нива да го коментираме, това си ни остава основният проблем. Не знам как да обясня чувството, което клиентите предизвикват на тръгнвае от офиса с послания от рода: “Аз, ако знаех по-рано…“ .

Изграждане на доверие

Правим  всичко необходимо, за да знаете за тази възможност по-рано. Стараем се всячески по категоричен начин да отбележим, че ние сме професионални консултанти! Ние не сме „уреждачи на кредити“. Ние не сме на принципа имам познат, имам роднина или имам леля – НЕ. Не така печелим доверието на нашите клиенти. В този случай, ако бяхме на Ваше място, ние също бихме си задали въпроса “Защо да вярвам на кредитен консултант?“. При нас няма роднини, няма лели, ние имаме разкошни професионални отношения, имаме интереси.

А интересът на банката е ясен – банката има бюджет. Бих казал, че тя разполага с огромни бюджети, които са доста амбициозни. Банката има интерес от привличането на добри и качествени клиенти и от това да гони бизнес интереса си. Тоест да раздава пари. Нашият интерес, респективно вашият интерес, е да намерим от коя от тях да вземем пари. Не е толкова сложно – в крайна сметка това ни е работата.

Тук може да видите кои са най-важните неща, които трябва да знаете при тегленето на кредит!