Сега е най-подходящото време за рефинансиране на вашия кредит!

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Рефинансиране на ипотечен кредит – знаете, че на сайта ни има една разкошна таблица, която дава кратка и систематизирана информация, кога и при какви условия можете да предоговорите или рефинансирате вашия кредит.

Рефинансиране на ипотечен кредит

„Лошата новина“ е, че най-добрите условия са за новите клиенти на банката. Обратно погледнато това пък е добрата новина за другите банки, поемайки всички разходи по рефинансирането ви, именно защото сте стар клиент на техен конкурент. Доказано с години, редовно обслужван кредит… Това си е разкошна експозиция за новата банка.

Тоест, ако разходите по рефинансирането са клонящи към нула и знаейки, че ние няма да получим, предоговаряйки кредита в старата си банка толкова добри условия, то тогава възниква въпросът какво чакаме? Просто трябва да намерим най-добрите предложения и да рефинанираме в банка, която би проявила по-голям интерес към нас като клиент.

Как се прави най-изгодно

Истината е, че е актуална тема в момента – има поне две много атрактивни оферти в тази посока, която новата финансираща банка иска да плати всички разходи по сделката ви. Това са пазарни оценки, такси за кандидатстване, таксата за учредяване на новата ипотека и заличаване на старата ипотека. Правят се дори и безплатни застраховки имущество.

Като заключение – да, банките са агресивни, да, лихвите все още са на исторически най-ниските си нива в историята на страната. Това, разбира се, не е причина да не сме внимателни към банковата оферта. Макар практиките вече да са подобрени, е важно да обърнем внимание и на договорите, които подписваме – колко ще ни струват допълнителните продукти, които вървят с кредита (такива винаги има) и как се образува лихвата ни, когато говорим за плаващ лихвен процент.