Мога ли да изтегля повече от един ипотечен кредит? – всичко, което трябва да знам

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Мога ли да изтегля повече от един ипотечен кредит?

Дори да звучи като нещо екзотично на пръв поглед, всъщност няма никакво ограничение в броя на ипотечни кредити, които имате възможност да ползвате. Поне няма никакви формални пречки нито по отношение на законодателната уредба, нито от вътрешните правила на банковите институции за теглене на повече от един ипотечен кредит.

В този ред на мисли втори или трети ипотечен кредит? Защо не?

Къде са ограниченията

Основното препятствие може да бъде само доказуемият ви доход. Ако доказуемият ви личен и семеен доход е достатъчен можем да вземем и втори и трети и четвърти. Техническите въпроси за изтеглянето и обслужването на подобно финансиране не са сериозно притеснение.

Финансовата логика също е стабилна – ипотечното финансирано при всички случаи ще позволи на потребителите да имат повече разполагаем доход, отколкото един потербителски кредит за по-кратък срок и с по-висока лихва. Тук трябва да се обърне внимание на понятието „разполагаем доход“, защото именно разполагаемият доход е нещото, с което се сблъскваме днес и в непосредтвено бъдеще, а не разходите за лихви след края на дадения срок на кредита.

Заключение

Както казах – крайната бройка зависи от Вас. Вашите нужди, вашата житейска ситуация, склонност към риск и каквото още се сетите. Като човек, който е от много години в бранша съм виждал най-различни казуси.

За банката е въпрос единствено на възможност на обслужване. Тя преследва своите цели, а те не са да ви вземе имота. Всъщност за нея е много по-изгодно вие да плащате вашите вноски, отколкото да се стига до неприятни ситуации по необслужване на кредита.

 

 

  1. Това е начинът, по който ще намерим най-изгодните условия за твоя кредит
  2. Необходими документи, при кандидатстването за кредит
  3. Сега ли е най-подходящият момент да изтегля ипотечен кредит?
  4. Най-често срещаният трик, който бaнкитe прилагат, за да ти привлеkат вниманието
  5. Как банките в България образуват лихвите по ипотечните си кредити