Покупка на имот: Най-бързият и сигурен начин

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Правилните стъпки

Нека веднъж завинаги поставим нещата в правилния ред. Преди да тръгнете да търсите желания и мечтан имот, преди да говорите с когото и да било, да седнем и за 10 минути да бюджетираме нещата.

И когато излезете и се свържете с брокер или самостоятелно търсите имот да знаете предварително с много голяма доза на сигурност с какъв бюджет разполагате – каква е онази сума, която банката с голям процент успеваемост ще ви кредитира.

Да направим един бърз кредитен рейтинг на базата на личния ви профил, да ви кажем коя е онази сума, която можем да гарантираме, че някоя от маркетмейкърите банки ще ви отпусне и ще застане зад вас в покупката ви на жилище и спокойно да си свършите работата сами или чрез брокер.

Това е правилният ред на нещата. За съжаление правилният ред не е обичайният ред. Все още мнозинството от хората не планират адекватно своите действия във връзка със сериозните финансови решения. Покупката на имот често се извършва по крайно емоционален начин. Ставали сме свидетели на крайно ирационални решения. Трябва да се внимава особено когато покупката е „на зелено“.

Внимавайте, защото винаги има риск да попаднем в неприятни и дори абсурдни ситуации.

Защо трябва да е трудно, като може да е лесно?