Как да накарате банките да се състезават за вас като клиент?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Кога и как можете да накарате банките да е конкурират, да се състезават за вас? Краткият отгвор е като ползвате кредитни консултанти. А защо?

Обичайната история

Ако приемем първоначалната хипотеза, че се опитвате само да вземете най-добрата оферта. Тоест да чуете всички „за“ и „против“ и губите време, средства и нерви, обикаляйки офисите на различни банки, то повярвайте ми това често е кауза пердута. В най-добрия случай, пред който сте изправени, е да блъфирате с една оферта пред друга банка, което може да се приеме и като изнудване и може и да не се приеме добре в крайна сметка.

Кредитни консултанти – как помагат?

От друга страна обаче ако ние поискаме 4 оферти от 4 банки – всяка от тях знае, че искаме едновременно 4-те оферти, не спекулираме и не изнудваме никой, просто ги съревноваваме и всяка от тях знае, че други три също ще дадат оферти за вас. Или казано иначе от първия път ще дадат най-доброто, което могат да предложат. Не се налага и не изпадаме в ситуацията на надцакване на оферти и грозно изнудване. Просто получавате от първия път най-добрата оферта. При това тази оферта е точно за Вас! Ангажираната оферта, не е „политическа“ или скрийншот на екрана просто защото някой от колегите в банката има някакво виждане за вашата сделка.

Обобщение

Най-лесният начин да накарате банките да се борят за вас като клиент е да се допитате до кредитни консултанти. Така може да се каже почти „автоматично“ карате банките да се състезават (или конкурират) за вас като клиент. Ясно и кратко това е отговорът на въпроса.

Препоръчваме ви и следните

свързани статии