Финансиране на свободни професии

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Здравейте, в днешното видео ще споделя възможността за финансиране на самоосигуряващи се лица или така наречените „свободни професии“.
Почти всички банки, поне водещите от Първа група на БНБ или така наречените „Маркетмейкъри“, които са основните играчи на ипотечния пазар, имат специализирани продукти за хора с т. нар. свободни професии или самоосигуряващи се лица.
В частност най-често това са адвокати, стоматолози, лични лекари, занаятчии, художници и други. Условията по тяхното финансиране са абсолютно идентични, като в никакъв случай няма някакво допълнително оскъпяване, а по-скоро разликата се състои единствено в доказването на дохода и в необходимите документи.
В този случай подходът е една идея по-индивидуален, т.к. спецификата на бизнеса, спецификата на занаята, на упражняваната професия е малко по-различна от това да бъдеш на трудов договор или на договор за управление, когато нещата са предварително ясни. 
Ние от Финсити имаме достатъчно опит във финансирането на такива клиенти и можем да бъдем безкрайно полезни, ако вашият казус конкретно е такъв. Благодаря ви!