Бюджетиране на сделка с цел покупка на недвижим имот – защо е важно?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Покупка на недвижим имот – правилните стъпки

Много е важно да започнем разговора за ипотечните кредити с основната стъпка, която ние от Финсити наричаме: „бюджетиране на сделка“. От огромна важност е още преди да започнете преговорите за покупка на недвижим имот и със сигурност преди да подпишете предварителен договор да помислите за финансовата част на нещата. Особено важено е, ако сградата е в етап на строителство. Тогава е направо задължително да се видим, за да направим някои сметки.

Едва след като сте сигурни, че можете да си позволите покупката на имота, трябва да поемате ангажименти пред собственика. Така всъщност не губите нито от вашето, нито от времето на собственика (а и на брокера, ако има такъв). Важно е да имате увереността, че можете да заплатите търсената от продавача цена.

Когато все още сме на етап „строеж“

Ако сделката е в етап на строителство, много удобно за различните страни да организирате финансирането така: 20% самоучастие, до 50% финансиране от банката на груб строеж при акт 14 и останалите както е удобно на строителя. В крайна сметка дори и договорената със строителя схема да е различна, нашата задача е да намерим най-добрия вариант.

Внимавайте много, ако строителят иска голям процент или заплащането на цялата сума още преди издаването на акт 14. Една покупка на недвижим имот не трябва да се прави на живот и смърт. Ситуацията НИКОГА не е такава. Не си струва да се превръщате в поредните хора, опарили се от имотните измамници.

В крайна сметка основната ни препоръка е да се допитате до професионалисти преди да е станало прекалено късно – не забравяйте, че консултацията за ипотечен кредит с лицензиран консултант е безплатна за клиентите!

  1. Това е начинът, по който ще намерим най-изгодните условия за твоя кредит
  2. Необходими документи, при кандидатстването за кредит
  3. Покупка на имот, най-бързият и сигурен начин
  4. Най-често срещаният трик, който бaнкитe прилагат, за да ти привлеkат вниманието
  5. Как банките в България образуват лихвите по ипотечните си кредити