Какво да направя, когато бaнката не ми отпуска кредит и не ми казва каква е причината?

Имате въпроси?

Потърсете ни за повече информация

Никой не обича да му отговарят с „НЕ“

Много често изпадаме в ситуацията, в която клиент търси нашето съдействие и казва – „аз бях в еди коя си банка и не знам защо, но там ми отказаха“. Да, банката не е длъжна да ви обяснява в детайли и да дава подробни причини за своя отказ за отпускане на кредит. 

Често пъти чисто служебно и проформа ви казват: „Висок риск“, „неприемлив риск за банката“ и просто отказ. Това обикновено означава и че контактът ви с нея приключва. За съжаление това отношение към клиентите едва ли ще се промени скоро. 

Защо е важно да знаем какви са причините за отказ за отпускане на кредит

Критично важно е обаче защо е дошъл този отказ за отпускане кредит. Ясно е, че ако знаем защо банката ви е отказала, бихме могли по-бързо да започнем да търсим решение. Трябва да имате предвид, че оценката, която ще прави банката на вашия профил, ще е различна в зависимост от продукта.

Въпреки това стигаме до извода, че ако се проведе едно интервю, в което да се разбере целия казус с личния ви профил към момента на кандидатстването – много често този отказ е можело да бъде избегнат. За съжаление всеки отказ за отпускане на кредит „стопира“ вашето ЕГН във въпросната банка за следващите 3 до 6 месеца. 

Далеч по-добре ще е да не стигате до отказ и чак тогава да търсите спасението, а да се чуем и структурираме сделката предварително, а не следварително както казваме. Както казахме – никой не обича да му отговарят с „НЕ“, но всеки иска да знае каква е причината за това „НЕ“.

  1. Сега ли е най-подходящият момент да изтегля ипотечен кредит?
  2. Най-често срещаният трик, който бaнкитe прилагат, за да ти привлекат вниманието